Redactieteam

Gaea Rysselaere - Ludo Goosens - Steven De Dapper

Drie mensen die het Krekengebied al lang geleden in hun hart sloten, geven het boek in eigen beheer uit. De teksten zijn bevattelijk voor het brede publiek. Natuurpunters, biologen, archeologen en andere wetenschappers werkten eraan mee, onder redactie van Gaea Rysselaere. De beelden zijn van gerenommeerd natuur- en landschapsfotograaf Ludo Goossens, die zelf in het gebied woont. De meeste foto’s werden trouwens exclusief voor dit boek genomen, met daarbij ook heel wat recente luchtfoto’s. Steven De Dapper (De Zetterij/de ProMeet) verzorgt de vormgeving van het boek met zijn typerende aanpak: sober en stijlvol.

Gaea

Eindredactie

Gaea Rysselaere bekommerde zich over de teksten. Ook bij haar is de natuur al van kindsbeen af de rode draad in haar leven. Ze kreeg de microbe mee van haar ouders en werd actief bij de JNM. Ze rolde via die weg ook in haar job bij de regionale koepelvereniging Natuurpunt en Partners Meetjesland. De JNM was voor haar een echte leerschool: het op poten zetten van activiteiten, meewerken aan beleidsmatige kwesties en samenwerken met andere jongeren zetten de lijnen voor haar toekomst uit. Via haar job kreeg ze redactie- en communicatiewerk in de vingers. Ze had ook de nodige contacten om de teksten van dit boek samen te kunnen stellen. Ze vond dan ook heel wat specialisten bereid om aan het boek mee te werken en herwerkte hun bijdrages op maat van het brede publiek.

Ludo

Fotografie

Ludo Goossens nam de foto’s voor dit boek. Hij groeide op in Sint-Laureins. Zijn liefde voor de natuur was al van kindsbeen aanwezig en die werd nog meer aangewakkerd bij de BJN (Belgische Jeugdbond voor Natuurstudie). Al vroeg wees alles in de richting van natuurfotografie. Naast zijn job als psychiatrisch verpleger heeft hij van zijn passie ook zijn bijberoep kunnen maken. Intussen is hij een gerenommeerd natuur- en landschapsfotograaf en prijken zijn foto’s in heel wat publicaties, waaronder boeken zoals de Meetjeslandse bossen, Doel en omgeving, Grenzeloos Sint-Laureins en Langs de boorden van de Schelde. Hij won ook verschillende internationale prijzen met zijn foto’s. Zijn tweede thuis ligt sinds 2014 in Bulgarije, waar hij een vakantiehuis runt dat zich vooral toelegt op het ontvangen van natuurfotografen en natuurliefhebbers. www.ludogoossens.be

Steven

Opmaak

Steven De Dapper is een referentie op vlak van vormgeving in het Meetjesland. Zijn eerste stappen als natuurliefhebber zette hij in de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu). Daarnaast waren ook fotografie en vormgeving twee passies waar hij zijn beroep van maakte, eerst bij enkele bekende weekbladen in de regio, later op zelfstandige basis. Dankzij enkele grote publicaties waarvan hij de vormgeving verzorgde, werd hij al vroeg een vaste waarde voor Meetjeslandse publicaties. Vandaag staat hij in de regio bekend als een erg betrokken vormgever in zijn zaak De Zetterij, in het bijzonder voor publicaties die een link hebben met het Meetjesland. Hij is ook initiatiefnemer van het Meetjeslands magazine de ProMeet.

www.depromeet.be

Dit boek verwondert, inspireert, toont de grootsheid en tegelijk de breekbaarheid van dit eeuwenoude landschap.

de Meetjeslandse kreken